Kako da vam posteljina bude sveža i nakon dugog stajanja? Domacice se kunu u ovaj sastojku kuji svi imamo u kući
Evo šta da radite sa posteljinom, Foto: Printescreen / Tik Tok / mama_mila_

VIDEO

Kako da vam posteljina bude sveža i nakon dugog stajanja? Domacice se kunu u ovaj sastojku kuji svi imamo u kući

Neprijatan miris dugotrajnog stajanja posteljine u ormanu svima je poznat, a mnogi se odluče i na novo pranje kako bi se vratila željena svežina

Objavljeno:

Da ne bi trošila toliko vremena, deterdženata, a ni živaca, jedna korisnica Tiktoka je isprobala trik pomoću kojeg se svežina može dugo zadržati, a kada je otkrila da radi, odlučila je da snimi jednostavna video-uputstva kako bi i drugi mogli isto da urade.

Oprane i osušene posteljine potrebno je složiti u jednu jastučnicu i zatim ih vertikalno, a ne horizontalno, poslagati na police. Potom se pripremi mirisna kesica u koju se stavlja krupna so i eterično ulje željenog mirisa. Umesto krupne soli može se staviti i riža, koja će se jednako efikasno boriti protiv ustajalog i mirisa vlage u ormaru.

@mama_mila_ Double your storage space with tip #3 🙌🌻 keep your linen cupboard organised + save space with these simple tips ☁️ #linencupboard #linencloset #linenclosetorganization #organisinghacks #tipsandtricks #homehacks ♬ original sound - Ian Asher

Za dodatnu korist, ovde se može preporučiti ulje lavande koje, osim što miriše, tera i moljce i druge tekstilne štetočine iz ormana.

Vertikalno složene posteljine omogućiće bolje strujanje vazduha i mirisa koje će, ovako pripremljeno, eterično ulje držati mesecima mirisno i u tome je tajna dugotrajne svežine posteljine koja čami u ormanu. Na ovaj način jednostavnije je napraviti veću generalku u ormanu, oprati baš sve odjednom i uživati u čistoći duže vremena.

Nedavno istraživanje pokazalo je da većina ne pere posteljine dovoljno često, pa će ih možda baš ovaj savet naterati da to čim pre urade. Kako izgleda ceo postupak pogledajte u video-snimku koji je korisnica "mama Mila" podelila s publikom na TikToku.

Bonus video:

50:58

USIJANJE 02.08.2024

(Espreso / Super žena / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.